Sokol Dolní počernice, oddíl kopané

znak V Ráji 611
Dolní Počernice
190 12 Praha 9
telefon: 723 558 576
e-mail: dpkopana@volny.cz

let

Nadcházející zápas

18. 9. 2024: 19:00
Dolni Počernice "A" - SK Čechie Uhřiněves z.s.

Poslední zápas

7. 9. 2024: 10:45
Dolni Počernice "A" - SK Hostivař z.s.
1:1 (1:0)
O výhru jsme přišli v posledních minutách zápasu ...
Napsal: cic dne Úterý, 20 Září 2011 21:57   

 DP "A" - ČECHIE DUBEČ 2-3 (1-1) I tak bývá někdy fotbal krutý. O výhru jsme přišli během dvouminutovky v samém závěru utkání. Jindy byl krutý k našim soupeřům, dnes jsme smutnili my ... Bohužel jsme nedotáhli to, co už se zdálo v "kapse". Soupeř si však svou aktivitou a zápalem došel až pro 3 body. Fotogalerii z tohoto zápasu najdete zde: http://kopanadp.rajce.idnes.cz/17.9.2011_Dol._Pocernice_A_-_Cechie_Dubec_2_-_3#  Příští zápas sehrajeme v neděli dne 25.9. od 16:30 hod na hřišti soupeře - v Bohnicích. Dokážeme po takové facce se probrat a znovu vstát ? Snad nám k tomu dopomohou naši věrní fanoušci ... Více o utkání - vstup na "celý článek (cic)

Předně se musím omluvit za pozdní zápis z tohoto utkání. Zprvu velký splín mi to nedovolil. A když už nechuť opadla, tak se přidalo časové zaneprázdnění z důvodu pracovních povinností. Ještě jednou přijměte mou omluvu!! Do zápasu jsme nastoupili v hodně pozměněné sestavě z důvodu několika včas ohlášených absencí. A bohužel došlo ještě k omluvám jen pár hodin před zápasem. I proto sestava doznala velkých změn  oproti poslednímu zápasu. Díky pracovním důvodům, rekreačnímu relaxu, zraněním, a jiným důvodům postupně nemohli nastoupit Šedivý, Tarantík, Douděra, Čížek, Březina, Cicala, Pospíšil, Vycpálek. To už je na náš zraněními zdecimovaný kádr opravdu hodně velká rána. Vycpálek, který měl mít klid po svalovém zranění se rozhodl i s tímto nastoupit !! A také (možná k překvapení diváků) byli přizváni i hráči z B a C týmu. Jsou to však hráči, kteří v posledním období odvádí výborné výkony (Palička, Urban a Pancho, který to zatím nemohl prodat v zápase). A tak jsme museli nastoupit v sestavě i s hráči, kteří měli velký treninkový výpadek z důvodu práce, zranění  či dovolené (Vaňourný, Motl, Ťujík). Pomoci musel i Zdeněk Nesnídal, který dočasně z pracovních důvodů trénuje poslední půlrok jen příležitostně. Nastoupit musel Roman po nemoci a po dobrání antibiotik. Toto vše se projevilo ve druhé půli, kdy jsme odešli fyzicky a nedokázali jsme udržet soupeře na jeho půli. Když už se zdálo, že jsme přečkali nejhorší, tak hosté dvakrát udeřili ... Zde je velmi zajímavý průběh zápasu:

 

5. minuta Slach vyhodí na Jaševa, který se kličkou zbaví soupeře. Postupuje středem nikým neatakován. Namísto přihrávky do strany na rozeběhnutého Vernera volí přihrávku přes střed hřiště, kterou mu soupeř vystihne a ihned posílá centr mezi naše široko útočně postavené stopery. Útočník si míč zpracuje rukou a tak nadějná akce končí. 6.-7. minuta odpovíme dvěma po sobě jdoucími rohy. Ani jeden signál nám nevyjde a tak nápor končí střelou Romana vysoko nad branku-Možná místo ukvapené střely to chtělo ve vápně uvolnit úplně volného Motla ... 12. minuta Jašev zastaví průnik hostí, míč přihrávkou předá Vizingrovi, který je zády ke hře. Namísto jisté přihrávky zpět Slachovi, posune míč do prostoru, kde jsou 3 osamocení hráči Dubče. Ti naštěstí situaci špatně vyřeší a nepřesná přihrávka končí za brankou Slacha. 17. minuta naše odpověď je gólová !! Rozehrajeme míč přes celou šíři na volného Malimánka. Vojta si míč efektně zpracuje a z 25 m vypálí takovou křížnou ránu, že i když je míč tečován a ztlumen, tak i přesto si najde přes brankářovy rukavice cestu do sítě a zapadne do sítě - vedeme 1-0 ! 24. minuta Vaňourný vystihne rozehrávku hostí před naším vápnem, uvolní se kličkou a má celý volný střed před sebou. Snaží se filtrem uvolnit rozbíhajícího Motla, který je žlutě faulován. Následný centr do vápna Nesnídal hlavičkuje vedle. 27. minuta další faul a další náš skvělý centr do vápna. Tentokrát nejvýš vyskočí Verner a hlavou míč usměrní pod břevno. Brankář Dubče s námahou vyrazí na roh. Na centr naskakuje Nesnídal a hlavičkuje jen těsně mimo !! 33. minuta Vizingr skvěle zakřižuje a prsama si míč sklepne přímo do hry a snaží se postupovat pomocí narážečky s Vernerem. Marek na půli kazí a přichází centr za naší otevřenou obranu, Tam je hráči Dubče Nebřenskému pískán ofsajd a on reaguje vulgaritou, kterou slyší i za branami hřiště "co to pískáš ty čů..ku" a rozhodčí nekompromisně ukazuje červenou kartu !! 35. minuta rozjedeme parádní akci po levém křídle, kde Verner ukáže všem záda a posílá míč do vápna, na zadní tyč si naběhne Roman, ale jeho gólovou koncovku do prázdné branky vykopne na brankové čáře dobíhající obránce... 40. minuta "namlsaný" Malimánek získá odražený míč a z 20 m pálí přímo na branku. Brankář skokem nadvakrát chytá. 43. minuta ve středu hřiště úplně zbytečnou patičkou Malimánkem přicházíme o míč. Dubeč dá rychlou přihrávku za obránce do vápna, Slach zaváhá s výběhem a osamocený hráč Dubče Kropelnický nemá problém křížnou přízemní střelou srovnat na 1-1 !!!

O poločase si řekneme mimo jiné i to, že nedáme rozhodčím záminku k udělení červené karty a zdržíme se jakýchkoliv nedovolených projevů, aby rozhodnutí z první půle nechěli kompenzovat. A co se nestalo ... SDostali jsme i my červenou kartu. 

Náš vstup do druhé půle je famózní !! 47. minuta Vaňourný vypálí další parádní ránu a vymete pavučinu a rozjásá náš silný divácký kotel před kantýnou, který náležitě gól oslaví !! Vedeme 2-1 !! Hra do 58. minuty bez velkých závarů, ale postupně se ukazuje, že soupeř nás přehrává i v deseti. Nestíháme s nimi běhat a neudržíme míč na našich kopačkách. 58. minuta Vizingr je donucen k taktickému faulu a soupeř kope z 30 m trestný kop. Míč však po střele přeletí i vysoké pletivo za brankou. Z protiútoku rozeběhneme za obranu volného Ťujíka. Ten se řítí sám do vápna, ale je mu pískán neexistující ofsajd, protože vybíhal zpoza obránce. Z vzteklý úder do míče obdrží ještě žlutou kartu ... 70. minuta Verner získá míč na středu a rozjede útočnou akci, kterou po pravém křídle vede Roman. Ten hledá přihrávkou pod sebe Vaňourného, který vniká do vápna, jeho koncovka však končí na boční síti ... 79. minuta Jašev reaguje na sprostoty a vulgarity diváků soupeře ukázaným skrytým prostředníčkem. Bohužel to vidí i pomezní rozhodčí a "žaluje" to hlavnímu rozhodčímu. Trest je krutý, ale správný - červená karta !! Na pozici levého obránce jde Palička, který vystřídal Ťujíka. A to vlilo ještě více sil do žil našeho soupeře, který nás zatlačil i v deseti a za celou druhou půli od 70. minuty nám dovolil jen ojedinělé útočné akce. 86. nemáme pokrytý střed hřiště a hosté Hejnerem nádhernou přízemní střelou k tyči srovnávají na 2-2 !! Honza však tuto střelu mohl možná i mít - jen ten pověstný úkrok, který neudělal ... A přichází hřebík do rakve tohoto utkání pro naše mužstvo: 88. minuta po faulu na Motla na středu hřiště nechá rozhodčí k údivu všech pokračovat ve hře. Centr za obranu Vycpálek neuhlídá na zádech Kropelnického a ten se okolo Honzy prosmýkne a přehodí hlavičkou vyběhnutého Slacha - Vycpálek už nestihne míč, který končí v síti - prohráváme 2-3 !!! A padáme na kolena s rukama v dlaních ... Zbytek utkání končíme jen v křeči. Naději na srovnání máme v 91. minutě po Romanem skvěle kopnutém rohu,  na který naskakuje Slach a jen nešťastně ramenem  trefuje těsně nad branku. (cic +kasp) 



Dolní Počernice - Čechie Dubeč 2:3

Góly
17. min: Vojtěch Malimánek
47. min: Stanislav Vaňourný
Nejlepší hráč Počernic

Střídání
71. min: Lukáš Urban (rank) za Zdeněk Nesnídal
80. min: Vít Palička (rank) za Břetislav Ťujík
Karty
58. min: Břetislav Ťujík Karta
79. min: Dany Jašev Karta

J. Slach
rank
V. Malimánek
rank
L. Vizingr
rank
J. Vycpálek
rank
D. Jašev
rank
M. Roman
rank
S. Vaňourný
rank
Z. Nesnídal
rank
M. Verner
rank
J. Motl
rank
B. Ťujík
rank
 

Svátek má

Dnes 16.09.2024 : Naděžda
Zítra 17.09.2024 : Kryštof

Narozeniny má

2.9.2024: Filip Cicala 34 let
20.10.2024: Martin Cicala 57 let

Tabulky

Muži "A"

Anketa

Kde nás najdete

mapa

Reklama

Archiv

Vyhledat

Login